Miniatuur 1400 Leonardo 15 e eeuw
Saxisch 13e eeuw
Home
Hoefijzers
Hoefsmid?
De Paardenvoet
Bekappen
Natuurlijk Bekappen
Hoefschoenen
Samenwerking
Advies bij aankoop
Het Logo
Tarieven
Contact
Nuttige Links

Hoefschoenen.

Soms lopen paarden niet lekker op blote voeten. Dat kan allerlei oorzaken hebben; sommige zijn te begrijpen, soms sta je voor een raadsel. Wat wel duidelijk is, is dat de voet een vorm van bescherming nodig heeft. Vroeger probeerde ik dit probleem op te lossen met een hoefijzer. Toen ik daarmee stopte, moest ik op zoek naar een alternatief. En gelukkig is dat er: de hoefschoen. Ook weer zoiets waar verschillend over gedacht wordt. Van heel positief tot heel negatief. Verschillende van mijn klanten hebben al jaren hoefschoenen (soms zelfs zonder dat ik het weet...) en zijn er heel tevreden over. Maar als je over hoefschoenen praat, hoor je ook over slechte ervaringen.

Een hoefschoen moet qua model geschikt zijn voor de voet en goed passen. Dat klinkt simpel en dat is het vaak ook, maar soms lukt het niet: dan kopen mensen hoefschoenen via het internet en dan begint het getob. Zit en past net niet lekker, schoenen retour, andere gekocht, weer niet goed.

De keuze in hoefschoenen is namelijk zo overweldigend, dat je als leek al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daar is een oplossing voor: in januari 2015 heb ik een pascursus hoefschoenen gevolgd. Ik ben heel enthousiast over wat ik daar gezien en geleerd heb en heb direct besloten met hoefschoenen te gaan werken.

 

 

Als klanten, bestaande en nieuwe, interesse hebben in hoefschoenen, maken we een afspraak. Ik ga erheen, de voeten worden, als dat nodig is, bekapt en opgemeten.

De wensen van de klant worden geïnventariseerd: is er voorkeur voor een bepaald merk en welke prijsklasse is haalbaar. Ik bestel verschillende schoenen, waarvan ik denk dat ze geschikt zijn. Er volgt een tweede afspraak voor het aanmeten en we vinden een hoefschoen die past en die lang meegaat.

Mijn voornaamste leverancier is Equischoen, een betrouwbare, deskundige partner, waar ik graag mee samenwerk. Om een beeld te krijgen van het assortiment, kunt u kijken op de website: www.equischoen.com. Ook als u meer wilt weten over hoefschoenen, of eens even wilt "neuzen", kan ik deze site van harte aanbevelen.

Een pasconsult kost éénmalig 60 euro, hoefschoenen variëren in prijs van 140 tot ruim 200 euro per paar. Dat lijkt veel geld in één keer, maar u bent goedkoper uit dan met hoefijzers. Op de pagina "Tarieven" staat een rekenvoorbeeld aan de hand waarvan u dit kunt nagaan. U kiest bovendien voor een oplossing die veel paardvriendelijker is.

 | Hoefsmederij Erdbrink | Oostmeerlaan 50 | 2652 AD Berkel & Rodenrijs | Email erik@hoefsmederijerdbrink.nl |

 

 

 

File under hoefschoenen, hoefsmid, hoefsmederij, Rotterdam en omgeving