Home
Hoefijzers
Hoefsmid?
De Paardenvoet
Bekappen
Natuurlijk Bekappen
Hoefschoenen
Samenwerking
Advies bij aankoop
Het Logo
Tarieven
Contact
Nuttige Links

Het Logo.

Het logo van hoefsmederij Erdbrink is een kunstwerk van een Franse kunstenaar, Yvo Jacquier. Het is, zoals hij het zelf noemt, een "kalligrafie" van een paard dat op rust staat. Toen ik bezig was met het zoeken van plaatjes voor deze site (het oog wil ook wat, nietwaar?), vond ik deze afbeelding.

De eenvoud en de rust die dit kunstwerk uitstraalt, spraken me direct aan. Het past bij hoe ik over mijn vak denk en hoe ik wil werken. Ik dacht: dat wordt het logo van mijn bedrijf.

 

 

Al zoekende, kwam ik natuurlijk ongelofelijk veel afbeeldingen van paarden tegen. De gewone plaatjes, maar ook heel bijzondere. De afbeeldingen die ik gekozen heb, lopen als een rode draad door deze site. Het zijn kunstwerken uit alle tijden, van heel oud tot heel nieuw. Ik vond het bijzonder om te zien hoe lang mensen al bezig zijn met het afbeelden van paarden en op hoeveel manieren ze dat gedaan hebben. Het zijn stuk voor stuk prachtige symbolen van de verbondenheid tussen paard en mens. Ze drukken het gevoel uit dat paardenmensen door de eeuwen heen met elkaar verbindt. Ik hoop dat u er met plezier naar kijkt.

 | Hoefsmederij Erdbrink | Oostmeerlaan 50 | 2652 AD Berkel & Rodenrijs | Email erik@hoefsmederijerdbrink.nl |

 

 

 

File under hoefschoenen, hoefsmid, hoefsmederij, Rotterdam en omgeving