Home
Hoefijzers
Hoefsmid?
De Paardenvoet
Bekappen
Natuurlijk Bekappen
Hoefschoenen
Samenwerking
Advies bij aankoop
Het Logo
Tarieven
Contact
Nuttige Links

De Paardenvoet.

Paarden hebben hoeven en die noemen wij mensen meestal "voeten". Dat klopt niet helemaal, maar het is zó gewoon geworden, dat ik de term "paardenvoet" hier ook maar gebruik.

De paardenvoet is een spiegel van het welzijn en het welbevinden van het hele paard. Even kort door de bocht: een gezond paard dat zich goed voelt, heeft gezonde voeten. Als ik afwijkende of minder gezonde voeten zie, probeer ik te doorgronden wat ik zie: Een (te) steile voet of een platte. Of allebei: ongelijke voeten. Rechte of scheve. Hoefringen. Vaak zie ik rotstraal, schimmel of scheuren en probeer ik te begrijpen wat de oorzaak van die verschijnselen kan zijn.

Ik vertel mijn klanten wat ik zie en ik vraag veel: Hou oud is het paard, hoe wordt het gebruikt. Loopt het alleen op een zachte ondergrond of ook op het harde. Hoe ziet het dieet eruit, hoe is de stalhygiëne, eet het paard van de bodembedekking.

 

 

Is het ziek geweest of zijn er andere gezondheidsklachten. Is het paard gespannen, heeft het last van de wisseling van de seizoenen of een omslag van het weer. Ik vraag maar wat er in me opkomt.

Met de informatie die de voet geeft en de aanvulling van de klant, ontstaat een beeld van het hele paard en meestal ook inzicht in de oorzaak van een probleem met de voet. En daardoor ook in mogelijke oplossingen.

In samenwerking met de klant verbeteren voetklachten vaak heel snel: een kleine aanpassing van het dieet, een paar keer per week schrobben met Biotex, meer wandelen op het harde. In de uitwisseling van informatie en het uitproberen van wat helpt om de voet gezonder te maken, ontstaat resultaat en wederzijds vertrouwen. Dat vertrouwen is de basis van mijn werk.

 | Hoefsmederij Erdbrink | Oostmeerlaan 50 | 2652 AD Berkel & Rodenrijs | Email erik@hoefsmederijerdbrink.nl |

 

 

 

File under hoefschoenen, hoefsmid, hoefsmederij, Rotterdam en omgeving