Home
Hoefijzers
Hoefsmid?
De Paardenvoet
Bekappen
Natuurlijk Bekappen
Hoefschoenen
Samenwerking
Advies bij aankoop
Het Logo
Tarieven
Contact
Nuttige Links

Samenwerking.

Als het onverhoopt niet lukt om een paard goed aan het lopen te krijgen of te houden, adviseer ik klanten een "second opnion" te vragen. Ofwel bij een andere smid, of bij een dierenarts of kliniek. Dat is voor mij geen "motie van wantrouwen"; ik stel prijs op de mening van andere vakmensen. Als je met paarden werkt, leer je elke dag en het is belangrijk hiervoor open te staan.

Sinds de zomer van 2010 werk ik regelmatig samen met Joyce Vijverberg. Zij is paardenosteopaat en chiropractor en woont in Bergschenhoek. Ik leerde haar kennen via een klant. Bij de eerste kennismaking was ik direct onder de indruk van wat ze vertelde en van wat ze doet. Als ik in mijn praktijk iets tegenkom wat ik niet begrijp of waarvan ik denk dat ik het niet alleen kan oplossen, adviseer ik mijn klanten contact op te nemen met Joyce.

 

 

De praktijk heeft ondertussen geleerd dat onze samenwerking in heel veel gevallen snel tot goede resultaten leidt. Hierbij valt te denken aan afwijkende voet- en beenstanden die leiden tot problemen in de beweging. Vaak zitten die problemen niet in de voeten zelf, maar "hogerop", in de schoft, de rug of het bekken, bijvoorbeeld.
Ik kan als smid de stand van voet en been wel beïnvloeden, maar als het onderliggende probleem niet wordt opgelost, komt het probleem terug of wordt het niet echt beter. Als Joyce de "bovenkant" aanpakt en ik de "onderkant" lukt het vaak wel. Een prima samenwerking, waar mijn klanten én hun paard of pony veel voordeel bij hebben! Joyce heeft ook een website, het adres staat bij "Nuttige links".

 | Hoefsmederij Erdbrink | Oostmeerlaan 50 | 2652 AD Berkel & Rodenrijs | Email erik@hoefsmederijerdbrink.nl |

 

 

 

File under hoefschoenen, hoefsmid, hoefsmederij, Rotterdam en omgeving